Αβραάμ Λαφαζάνης: «Ραντεβού με την ιστορία την 21η Μαΐου!»


Του Αβραάμ Λαφαζάνη*

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μια ιστορική παράταξη με μεγάλη διαδρομή στη πολιτική ζωή του τόπου στις περασμένες εκλογές του 2019 άντεξε πράγματι.
Κέρδισε επί της ουσίας, όταν οι υπόλοιποι λέγανε πως θα διαλυθεί, αντίθετα πέτυχε νέα αύξηση των εκλογικών ποσοστών του φθάνοντας στο 8,10% και καταλαμβάνοντας τη τρίτη πλέον θέση στην Ελλάδα.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά, η Φώφη μας, μας άφησε για τη γειτονιά των αγγέλων, έκτοτε η βάση επέλεξε ανανέωση με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στον Προεδρικό θώκο στα 41 του χρόνια το 2021 και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τις επόμενες εθνικές εκλογές του 2023.

Ο νέος Πρόεδρος είχε μπροστά του λιγότερο από 1,5 χρόνο, προκειμένου να μοιράσει τις θέσεις κλειδιά του κόμματος και να οργανώσει τη δημοκρατική παράταξη συλλήβδην.
Απέδειξε ότι η δύναμη του είναι η οργάνωση ενός κόμματος από τα κάτω προς τα πάνω, με ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τα πάντα για να ανοίξει το κόμμα με νέους ανθρώπους μπροστά.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις παρά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ανά την Ελλάδα, υποεκτιμούν σκοπίμως τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Παρουσιάζουν το κίνημα μεταξύ του 8-9% ως έναν βολικό κατ’ εκείνους κυβερνητικό εταίρο για την επόμενη μέρα.

Στις εκλογές της 21ης του Μάη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα δώσει ένα νέο ραντεβού με την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ο πήχης είναι τουλάχιστον το 12% και 50% δηλαδή αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Εν τούτοις, οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα κρίνουν και θα συγκρίνουν!

Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν με βάση την 4χρονη λεηλασία της ΝΔ και τα 4,5 χρόνια μνημονίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν οι πολίτες τη Δι@υγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ηλεκτρονικό εισαγγελέα με τη ρεμούλα των απευθείας αναθέσεων προς ημετέρους φίλους της Κυβέρνησης αλλά και με τα διαχρονικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν σε τελική ανάλυση την προστασία της Α’ κατοικίας υπό το νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010 με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντίστοιχα.
Κλείνοντας με τούτες τις σκέψεις φίλες και φίλοι, αρκεί την Κυριακή μια απόφαση Αλλαγής μέσω της κάλπης της απλής αναλογικής, προκειμένου να επιστρέψει η πολιτική λογική στη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και θέλει και μπορεί, να φέρει ξανά ένα καλύτερο αύριο στη χώρα.
Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά κι αυτή τη φορά!
Με πρόγραμμα και σχέδιο για τη χώρα.
Με αληθινή ελπίδα και ουσιαστική προοπτική.
Με σύνθετες λύσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα του τόπου.
Όλοι μαζί λοιπόν, ραντεβού με την ιστορία στις 21 του Μάη!
Να μη λείψει κανείς!
Συνευθύνη μας!

* Αβραάμ Λαφαζάνης
Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός
Μέλος του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Κοινοποίηση