Θ. Χαραλαμπίδου: «Αντί για έργα … μακέτες Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες!» (Άρθρο)


Της Θένιας Χαραλαμπίδου
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- Δημοτική Σύμβουλος Σερρών

Οι αυλοκόλακες πρωταγωνιστές σε σποτ παρουσιάζουν την εικονική πραγματικότητα και προσπαθούν να πείσουν τους Σερραίους για τα… ανύπαρκτα έργα και ημέρες του πρώην υπουργού.
«Βέβαια θέλω να ξέρετε ότι οι δύο πιο ωφελημένοι νομοί σε όλη την ελληνική επικράτεια από τη στήριξη την οποία παρείχαμε στους αγρότες μας ήταν ο νομός Πέλλας και ο νομός Ημαθίας, με παραπάνω από 300 εκατομμύρια». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17/5/2023 και… φανταστείτε αυτοί ΔΕΝ είναι «κάστρα» της ΝΔ ούτε έχουν Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Τελικά πράγματι, άλλοι έχουν το όνομα κι άλλοι έχουν την χάρη!

Για την εξυπηρέτηση του άρθρου, αφήνουμε το ΜΕΓΑ ηθικό ολίσθημα της εκ νέου υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή, με την ολοφάνερα προσχηματική παραίτησή του, (μετά το δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ψυχές), λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, και θα αναφερθούμε στην… «άλλη όψη του ίδιου νομίσματος»: την «προσφορά» του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες ημέρες με έκπληξη παρακολουθούν οι Σερραίοι ότι, ο υποψήφιος (πλέον) βουλευτής Κώστας Αχ. Καραμανλής με τη ΝΔ στο Νομό Σερρών (ή Καραμανλής junior, προς αποφυγή παρεξήγησης), προκειμένου να καταφέρει να επανεκλεγεί στη Βουλή των Ελλήνων έχει «εφεύρει», διεκδικώντας παγκόσμια πατέντα, μια πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, διαφημιστική καμπάνια.

Στα χολιγουντιανά τύπου διαφημιστικά σποτάκια, με λήψεις από drones, επιστράτευσε μια σειρά από «γαλάζια» στελέχη, που μιλάνε για το «έργο» και την «προσφορά» του στις Σέρρες θεωρώντας ότι ανταποδίδουν έτσι για τις θέσεις που κατέλαβαν:
«Είτε «αξιοκρατικά»… με κομματικά κριτήρια,
Είτε επειδή πιστεύουν ότι «οφείλουν» την εκλογή τους στο όνομα «Καραμανλής» και όχι στην αξία τους,
Είτε για την παροχή «ψιχίων» που βγήκαν από τα εθνικά ταμεία και το υστέρημα των πολιτών.
Στο πρόσταγμα λοιπόν του τέως Υπουργού Μεταφορών, έσπευσαν οι ευνοούμενοί του να συνδράμουν στην επανεκλογή του, «πρωταγωνιστώντας» στα διαφημιστικά σποτάκια και καλώντας ουσιαστικά (και επαίσχυντα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος) τους Σερραίους πολίτες να τον ψηφίσουν ξανά.
Όλα αυτά με την ανοχή και με τις ευλογίες (;) του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και σύσσωμου του πολιτικού συστήματος της ΝΔ. Μια απόπειρα ξεπλύματος στην κολυμβήθρα του Σηλωάμ, της ανικανότητας και της ασυδοσίας του σαπρού συστήματος της ΝΔ, στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών που προσπαθούν τίμια και με κόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Βέβαια, δεν θα χρειαζόταν να ξεπέσει τόσο χαμηλά εάν τα τέσσερα χρόνια της θητείας του είχε να παρουσιάσει έστω κάποιο έργο (για εμβληματικό ούτε λόγος) που υλοποίησε ο ίδιος στον Ν. Σερρών.
Αντ’ αυτού παρουσιάζει… μακέτες, που περιλαμβάνουν έργα των δήμων και άλλων οργανισμών, που αυτοδίκαια θα έπαιρναν έτσι κι αλλιώς, όπως άλλωστε έγινε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών με κανέναν βουλευτή … μεσολαβητή. Οικειοποιείται με αυτόν τον τρόπο πράξεις και ενέργειες… άλλων, καθώς δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα ο ίδιος.

Δεδομένου όμως ότι οι πολίτες του Ν. Σερρών βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους και επιπλέον, το γεγονός ότι τα 4 χρόνια θητείας του δεν μπόρεσε να κόψει ούτε… μία κορδέλα (σ.σ. για να μην τον αδικούμε έκοψε… μία σε ένα τμήμα νηπιαγωγείου στο Νέο Σούλι), σκέφτηκε να «προστάξει» τους αυλοκόλακές του να πουν ον κάμερα αυτά, που οι Σερραίοι δεν βλέπουν, και ο ίδιος ντρέπεται (;) να πει, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.

Κάνοντας πράξη το «λέγε, λέγε κάτι μπορεί να πιάσει», ειδικά σε αυτούς που ζουν με την ψευδαίσθηση ότι ο Καραμανλής junior αποτελεί την πολιτική συνέχεια της οικογενείας και πρεσβεύει τις πολιτικές αξίες του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πιθανόν πολλοί «παραδοσιακοί» ψηφοφόροι της ΝΔ να μην γνωρίζουν ότι όταν ο ξάδελφός του Κώστας Καραμανλής (πρώην Πρωθυπουργός) στην ομιλία του στα Σφακιά για τις αξίες τις Δημοκρατίας έκανε ευθέως κριτική στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, την ίδια μέρα (1/9/2022) ο ξάδελφός του Καραμανλής junior ήταν στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη στις Σέρρες, ως… αντίβαρο στήριξης! Τυχαίο πιστεύετε;

Κοινοποίηση