Αβ. Λαφαζάνης: «Η ευθύνη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς περνά στον Νίκο Ανδρουλάκη» (Άρθρο)


Του Αβραάμ Λαφαζάνη*

Οι πολίτες μίλησαν διατηρώντας τη ΝΔ λίγο πιο πάνω από το εκλογικό ποσοστό του 2019, στέλνοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρακμή του 20% με 12 μονάδες πτώσεις και το ΠΑΣΟΚ στο 12% με ξεκάθαρη αναδιάταξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς!

Καταρχάς, ο λαός έχει πάντοτε δίκιο, διότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας ποιοί έκαναν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά αυτή 4ετία και ποιοί πατούσαν επί πτωμάτων για να ψαρέψουν ψήφους, ακόμη και στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν του βγήκε, χάνοντας ο Αλέξης Τσίπρας και την τελευταία ευκαιρία του να ηγείται του προοδευτικού χώρου.

Η ευθύνη περνά πλέον στα χέρια του νεότερου πολιτικού Αρχηγού της Ελλάδας, Νίκου Ανδρουλάκη!
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει περίπου ένα μήνα μπροστά του για να κερδίσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πείθοντας τους πολίτες ότι υπάρχει βαθύτερη ανάγκη να υφίσταται ένας και ισχυρός πόλος απέναντι στη δεξιά και όχι η λογική του 1,5 κόμματος, που έβγαλε η κάλπη του Μαΐου.

Στις εθνικές εκλογές της 25 ης Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχει τη μοναδική ευκαιρία να σταθεί ως το μοναδικό αντίβαρο απέναντι στην δεξιά του Μητσοτάκη.

Κι αυτό προϋποθέτει διεύρυνση σε απλούς πολίτες, που για χρόνια είναι εγκλωβισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπουν ξανά το σπίτι τους ως την ιδανική επιλογή.

Πολίτες με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε να χωρίσει ποτέ τίποτε και με κοινή αφετηρία τους σε πλείστες περιπτώσεις τη δημοκρατική παράταξη.

Κλείνοντας με τούτες τις σκέψεις, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό με σοβαρότητα και ουσιαστικές λύσεις για τη χώρα.

Η ευθύνη λοιπόν του ΠΑΣΟΚ είναι να μετεξελιχθεί στον άλλοτε ρυθμιστικό του ρόλο ως μια αρχικά αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση την επόμενη 4ετία μέσα στην βουλή των Ελλήνων.
Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες!

* Αβραάμ Λαφαζάνης:
Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός
Μέλος του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Κοινοποίηση