Β. Μητλιάγκα: «Κατά τον κ. Χρυσάφη φταίνε πάντοτε οι άλλοι» (Άρθρο)


Της Βαρβάρας Μητλιάγκα
Υποψήφια Δήμαρχος Σερρών- Επικεφαλής δημοτικής κίνησης ΕΝ.ΤΟ.Σ. (Ενωτική ΤΟπική Συμφωνία για το Δήμο Σερρών)

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών με 35 θέματα. Επιλέχθηκε (τυχαία;) η επομένη των Εθνικών Εκλογών της 25 ης Ιουνίου, όπου το ενδιαφέρον και του κόσμου και των ΜΜΕ ήταν σαφώς στραμμένο στα αποτελέσματα των εκλογών και την ανακοίνωση της Νέας Κυβέρνησης.

Δημοσιογράφοι και κάμερες δεν υπήρχαν, καθώς η ανθρώπινη κούραση των ημερών βάζει τα όριά της. Κι όμως τα θέματα πολλά και σημαντικά.

Μεταξύ των πολλών, 26ο θέμα ήταν η παράταση του συμβατικού χρόνου για την παράδοση της μελέτης του Νέου Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, που ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία ήδη από τον Μάρτιο του 2023. Επιλογή της Δημοτικής Αρχής να συζητήσει το θέμα αυτό στο τέλος της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι ερώτημα σχετικά με την εξέλιξη αυτού του πολύπαθου και τόσο σημαντικού έργου κατέθεσα από την αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία αιτήθηκε την παράταση αυτή τον Μάρτιο του 2023, λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει ήδη από το Φθινόπωρο και που επισημάνθηκαν για πολλοστή φορά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Φεβρουάριο του 2023.

Απάντηση στο γιατί φτάσαμε 3 μήνες μετά για να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και στο γιατί ενώ τα προβλήματα στον κ. Χρυσάφη ήταν γνωστά τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2023 (αν όχι νωρίτερα), ο ίδιος μετ’ επιτάσεως αρχές Μαΐου δήλωνε ότι η μελέτη είναι έτοιμη, δεν δόθηκε!
Κατά τον κ. Χρυσάφη φταίνε πάντοτε οι άλλοι: οι ιδιώτες ανάδοχοι, οι διαγωνισμοί, οι υπάλληλοι, τα Υπουργεία, οι συνθήκες, ο κακός μας ο καιρός και πάει λέγοντας…. Καμία ανάληψη ευθύνης – όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει- και καμία καθαρή εξήγηση και πλήρη ενημέρωση για το τί πραγματικά συμβαίνει, αν και έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Για να μην παρεξηγηθούμε, αγωνία και ενδιαφέρον όλων μας -ανεξαιρέτως – είναι η ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής αθλητικής υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας και όχι η άσκηση στείρας αντιπολίτευσης. Η άσκηση εξουσίας συνεπάγεται και αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων και των δυσκολιών που προκύπτουν. Προφανώς και αυτό δεν είναι εύκολο, προφανώς και κανείς δεν είναι αλάθητος. Για να προχωρήσουν όμως τα έργα πρέπει να τα παλέψεις, και όχι να τα αφήσεις στην τύχη τους. Όταν όμως μια Δημοτική Αρχή και κυρίως ένας Δήμαρχος (μια και αυτός δίνει το στίγμα) θεωρεί ότι για όλα φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι, προφανώς και έχει άλλη θεώρηση από μας για την έννοια της αποτελεσματικής διαχείρισης και κυρίως για την έννοια της «πολιτικής ευθύνης».

Κοινοποίηση