Β. Παπαμιχάλης: ‘Ερχεται κύμα παραιτήσεων παθολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών-Απόσπαση γιατρού στο Νοσοκομείο Δράμας

Απειλούν με παραίτηση παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά που έρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αφού η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών αποφάσισαν να αποσπάσουν έναν γιατρό στο νοσοκομείο Δράμας, για να καλύψει την πλήρως υποστελεχωμένη Παθολογική του γειτονικού νοσοκομείου.

Ο Παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, έχει αποσπατεί για έναν μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, προκειμένου να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί.  «Η Παθολογική Σερρών οδηγείτε σε επισφαλή λειτουργία, κάτι που γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς αρχίζει κύμα παραιτήσεων από γιατρούς της Παθολογικής» αναφέρει ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Μιλώντας, στο Δίκτυο τηλεόραση για το ίδιο θέμα, ο κ. Παπαμιχάλης, κατήγγειλε ότι «λογικές από τη διοίκηση του νοσοκομείου επιπέδου δηλώστε εσείς παραίτηση και εμείς θα φροντίσουμε μέσα σε δέκα μέρες να έχει γίνει αποδεκτή. Τους την επιστρέφουμε στα μούτρα.»

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Παπαμιχάλη
«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης άρχισαν οι πρώτες αποφάσεις “αναβάθμισης” του ΕΣΥ με την διάλυση του Νοσοκομείου Σερρών….
Η υποστελεχωμένη Παθολογική, με γιατρούς να κάνουν 7-8 εφημερίες (πάνω από το νόμιμο εδημερευσης), με οφειλόμενες άδειες ετών, εν μέσω θερινών αδειών (που ο κάθε γιατρός παίρνει μια βδομάδα άδεια τρόμου, καθώς καλείται να δουλέψει σαν το σκύλο τις υπόλοιπες ημέρες), που σηκώνει το μεγάλο βάρος του ΤΕΠ κλπ κλπ, πήρε διαταγή από τους κύριους διοικητή υπε και διοικητή νοσοκομείου να στείλει γιατρό με απόσπαση ενός μήνα (και έπεται συνέχεια) να καλύψει την πλήρως υποστελεχωμένη Παθολογική του νοσοκομείου Δράμας…..
Το αποτέλεσμα είναι η Παθολογική Σερρών να οδηγηθεί σε επισφαλή λειτουργία, κάτι που γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς αρχίζει κύμα παραιτήσεων από γιατρούς της Παθολογικής….
Κάνουμε σαφές ότι δε θα αφήσουμε το Νοσοκομείο Σερρών να οδηγηθεί στην διάλυση παρόλη την προσπάθεια που γίνεται από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Καλούμε τον λαό των Σερρών να είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο του, καθώς οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες….
Η Κυβερνηση αντί να διαλύει τις ζωές των υγειονομικών και να θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς καλά θα κάνει να ξεκινήσει τη διαδικασία μαζικών προσλήψεων στα Νοσοκομεία…»
Κοινοποίηση