Ο Χρ. Δερετζής εκ νέου πρόεδρος Ομοσπ. Σωμ. Επαγ. Παραγ. Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, όπως προέκυψε μετά τις εκλογές της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Η θητεία του θα είναι πενταετής και διαθέτει πλέον 13 μέλη.

Μετά τη διαδικασία ο πρόεδρος της Άγγελος Δερετζής αναφέρθηκε στους στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι συμπυκνώνονται στο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών.

«Ήδη κάποια βήματα έχουν γίνει και σταδιακά αλλάζει η εικόνα των λαϊκών αγορών. Ωστόσο στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, που θα μιλάμε πλέον, για λαϊκές αγορές απόλυτα ταυτισμένες με την εποχή τους, χωρίς όμως να χαθούν οι παραδοσιακές τους αξίες», πρόσθεσε ο κ. Δερετζής.

Φυσικά τόσο ο κ. Δερετζής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρθηκαν στο καυτό ζήτημα τη ακρίβειας. Ένα ζήτημα, που αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Οι ελλείψεις στα τρόφιμα και ειδικότερα σε προϊόντα εποχής είναι μεγάλες. Εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής πλέον έχουν μειωθεί οι καλλιέργειες. Και αν τώρα είναι καλοκαίρι και η διατροφή πιο λιτή, τότε καταλαβαίνουν όλοι, τι θα γίνει το χειμώνα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πλέον απαιτείται να υπάρξει μία ακόμη πιο γενναία παρέμβαση της πολιτείας ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής», υπογράμμισε ο κ. Δερετζής.

Κοινοποίηση