Γ. Γιάντσιος: «Ζούμε στην εποχή των εκπλήξεων μην το ξεχνάει κανείς. Οι τοπικές εκλογές και η μάχη για τον δήμο Σερρών» (Άρθρο)


Του Ιωάννη Γιάντσιου
Δικηγόρος Σερρών

Σιγά σιγά οι συνδυασμοί, οι υποψήφιοι και οι δημότες κατασταλάζουν στις αποφάσεις του.
Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί της «περίεργης-παράλογης» πολιτικής εξέλιξης στα δρώμενα του Δήμου Σερρών. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι, κανένα πρόγραμμα δεν έχουμε δει από τους συνδυασμούς, δεν γνωρίζουμε τι θέλουν να κάνουν στην περίπτωση που τους προτιμήσουν οι δημότες.

Στόχος τους είναι ο μεν συνδυασμός του κ. Χρυσάφη να διατηρηθεί στην εξουσία παντοιοτρόπως. Και στόχος των υπολοίπων να καταλάβουν την εξουσία. Προγράμματα δεν ακούμε, δεν βλέπουμε. Δεν υπάρχει δηλαδή στις Σέρρες μια κίνηση που θα προτάξει μια νέα πρόταση για το καλό του δήμου. Ευχόμαστε να συμβεί για να την στηρίξουμε.

Διότι βλέπουμε στον συνδυασμό του κ. Χρυσάφη να συσσωρεύονται όλοι οι «αιωνόβιοι επαγγελματίες» δημοτικοί παράγοντες διότι θεωρούν δεδομένο ότι θα βγει πρώτος ο κ. Χρυσάφης. Ξεχνούν βέβαια ότι οι κάλπες είναι άδειες. Ο «συνωστισμός» των υποψηφίων δεν είναι διότι έχουν μια κοινή αντίληψη περί των δημοτικών πεπραγμένων και πως έχουν κοινό όραμα της πολιτικής του, αλλά τους ενώνει όπως φαίνεται η «σίγουρη» γι’ αυτούς εξουσία.

Από την άλλη οι υποψηφιότητες που ακούγονται όπως της κ. Μητλιάγκας είναι ανάλογη της νοοτροπίας των Σερρών. Ήρεμες κινήσεις δίχως παλμό και σθένος, δίχως πρόγραμμα, από εναπομείναντες της πρώην παράταξης του κ. Φωτιάδης (διότι ένα μεγάλο κομμάτι) ανακάλυψε τις αρετές του κ. Χρυσάφη και προσχώρησε σ’ αυτόν. Είναι ένας συνδυασμός του ώριμου φρούτου.. δηλ., όποιοι δεν θέλουν τον κ. Χρυσάφη είμαστε εδώ για εσάς.

Τελευταίος μπήκε στην κούρσα ο κ. Τερζής. Πράγματι έχει το μειονέκτημα διότι ξεκίνησε αργά. Αυτό τον καθιστά αουτσάιντερ και με τα αουτσάιντερ η έκβαση δεν προβλέπεται εύκολα. Οι κουβέντες των υποστηρικτών του κ. Χρυσάφη για τον κ. Τερζή είναι υποτιμητικές (πολιτικά εννοώ) πως θα έρθει πχ τρίτος κλπ. Το γεγονός ότι προσπαθούν να τον μειώσουν δείχνει βέβαια πως δεν τους αρέσει καθόλου η υποψηφιότητά του. Που σημαίνει πως τον υπολογίζουν και κάθε μέρα προσεύχονται μην προλάβει να κάνει ψηφοδέλτιο. Η υποψηφιότητά του έχει κάτι πολύ θετικό, ζητάει να αλλάξει τα πράγματα στον Δήμο που ο δήμος έχει απόλυτη ανάγκη.

Για άλλες υποψηφιότητες δεν ακούγεται αν υπάρχουν, εκτός του ΚΚΕ που είναι σίγουρο πως θα κατέβει αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.
Η ψήφος μας λοιπόν είναι καθοριστική στις εκλογές και θα πρέπει να την μετρήσουμε βαριά πριν την ρίξουμε.
Άλλωστε ζούμε στην εποχή των εκπλήξεων και οι δημότες δεν είναι πρόβατα. Καλό βόλι λοιπόν στις εκλογές.

Κοινοποίηση