Στην «τελική ευθεία» το μεγάλο έργο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας- Μέσα σε ένα μήνα περίπου η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του νομού Σερρών, στον πρωτογενή τομέα, μπαίνει στην «τελική ευθεία» και φέρει την «υπογραφή» του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Νιγρίτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, μέσα σε ένα μήνα, αναμένεται εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας που είναι η «ΗΓΗΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», να βρεθεί στη Νιγρίτα, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση, με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρη Χύτα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο έργο, με δύο υποέργα.
Το πρώτο υποέργο αφορά στην προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση λειτουργίας συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 6.053.107,12€.
Στόχος του πρώτου υποέργου, είναι ο έλεγχος διαρροών και η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.
Το δεύτερο υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500kWp, για net metering, προϋπολογισμού 399.353,90€.
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 6.452.461,02€.

Ο ΤΟΕΒ Νιγρίτας υπέβαλλε σχετική πρόταση προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014- 2020.

Όπως τονίζουν «κύκλοι» του ΤΟΕΒ Νιγρίτας στο Infonews24, πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό 25%, αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης νερού επίσης κατά 25%, ενώ το φωτοβολταϊκό θα παράγει περίπου 800 χιλιάδες κιλοβατώρες ανά έτος, που θα συμψηφίζονται με τη συνολική κατανάλωση ρεύματος.

Κοινοποίηση