Κομψοτεχνήματα και πεντανόστιμοι οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες Ν. Σκοπού που τα βαφτιστήρια πηγαίνουν στις νονές (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου- Infonews24

Οι ιδιαίτεροι κουραμπιέδες, είναι το νούμερο ένα παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα για το Νέο Σκοπό Σερρών και η φήμη τους έχει απλωθεί παντού.

Αποτελεί παράδοση για την περιοχή, τα βαφτιστήρια να πηγαίνουν στις νονές ή στους νονούς ένα πιάτο με τους κουραμπιέδες, όταν τους επισκέπτονται για να πάρουν τη λαμπάδα και το δώρο του Πάσχα.

Οι παραδοσιακοί, πεντανόστιμοι και εντυπωσιακοί κουραμπιέδες του Νέου Σκοπού, βραβεύτηκαν σε εκπομπές μαγειρικής, η συνταγή τους έχει ενταχθεί σε βιβλία μεγάλων σεφ και όπου και αν εμφανιστούν κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Εξαιρετικά νόστιμοι οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες του Νέου Σκοπού είναι διάσημοι σε όλη την Ελλάδα για τα ιδιαίτερα (καλλιτεχνικά) σχέδιά τους που για να γίνουν απαιτείται φαντασία, τεχνική αλλά κυρίως υπομονή!

Το Infonews24 βρέθηκε στο σπίτι της Δέσποινας Τουφεκτσή, όπου παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία παρασκευής των διάσημων κουραμπιέδων.

Κοινοποίηση