Οι λαχανοντολμάδες θεωρούνται πεντανόστιμο μεν, μπελαλίδικο δε, φαγητό, κυρίως γιατί πρέπει να δαπανήσουμε χρόνο και ενέργεια, στην προσπάθειά μας να ζεματίσουμε τα φύλλα του λάχανου.
Τι θα γινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι θα αφήσετε στην άκρη κατσαρόλες, δεν θα ταλαιπωρηθείτε και μπορείτε να έχετε τέλεια ζεματισμένα φύλλα όποτε θέλετε;
Το Infonews24 σας παρουσιάζει ένα πανέξυπνο τρικ, για να έχετε έτοιμα φύλλα λάχανου και να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα τους εκλεκτούς λαχανοντολμάδες.
Παίρνετε ένα λάχανο και κόβετε τη βάση του, το σκληρό μέρος του.
Το βάζετε σε μία σακούλα και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 ημέρες.
Το βγάζετε από τη σακούλα, βάζετε το λάχανο κάτω από τη βρύση και ρίχνετε ζεστό νερό.
Θα δείτε ότι ένα- ένα τα φύλλα του λάχανου θα βγαίνουν από μόνα τους και είναι έτοιμα για τύλιγμα.
Τόσο απλά. Τόσο εύκολα.