Επέστρεψαν από τη Νίκαια οι Σερραίοι εκπρόσωποι του μπλόκου του Στρυμονικού- Η αναφορά περί «ανήθικου» από τον Γ. Παναγή (Βίντεο)

(Στιγμιότυπο από το Στρυμονικό σήμερα το βράδυ)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Χρήσιμα, δημοσιογραφικά, συμπεράσματα που συμπληρώνουν, όμως, το «παζλ» των αγροτικών κινητοποιήσεων, «βγήκαν» από τη σημερινή συγκέντρωση στη Νίκαια.

«Διαβάζοντας» πίσω από τις… λέξεις, εύκολα διαπιστώνει κανείς τη διάσταση απόψεων και προθέσεων μεταξύ των αγροτών από τη Μακεδονία μέχρι τον Έβρο και των αγροτών από τη Θεσσαλία και κάτω.

«Ακούγεται» διχαστικό; Δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Κυβέρνηση έχουν δείξει τη σαφή προτίμησή τους, καθορίζοντας ποια είναι τα «αγαπημένα τους παιδιά» και εφαρμόζοντας με απόλυτη επιτυχία το «διαίρει και βασίλευε». Αυτή, άλλωστε, ήταν πάντα μία «παθογένεια» στον αγροτοσυνδικαλιστικό τομέα.

Σήμερα το βράδυ, ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγής επέστρεψαν από το Νίκαια, έφτασαν στο μπλόκο του Στρυμονικού και ενημέρωσαν όσους αγρότες βρισκόταν εκεί, για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί συνέλευση όλων των αγροτών του μπλόκου, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τους αγρότες της Θεσσαλίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας ή όχι. Μία απόφαση, όμως, που φαίνεται να αντιμετωπίζεται από «χλιαρά» έως «αρνητικά» από τους αγρότες, με τον κ. Διαμαντόπουλο να δηλώνει χαρακτηριστικά «δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Αθήνα».

Τόσο ο Δ. Διαμαντόπουλος, όσο και ο Γ. Παναγής, «στάθηκαν» ιδιαίτερα στο γεγονός της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης στις Σέρρες, εκπροσώπων των μπλόκων της Μακεδονίας και του Έβρου.

Και οι δύο εξήγησαν πως η συγκεκριμένη συνάντηση είχε προγραμματισθεί πριν αποφασισθεί η συνάντηση της Νίκαιας, ωστόσο στο «όνομα» της ενότητας, ακυρώθηκε και αποφασίσθηκε να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση της Νίκαιας.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Παναγή, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «ανηθικότητα» και υπεραμύνθηκε της ενότητας του χώρου, αναφερόμενος στα όσα γράφτηκαν από μερίδα του τύπου, περί «διάσπασης», με αφορμή τη συνάντηση στις Σέρρες, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

«Το ζήτημα είναι ότι άρχισαν να διαρρέουν σε διάφορα sites και δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να το έκανε και το θεωρώ ανήθικο σε ένα σημείο, ότι κάποιοι θέλουν να διασπάσουν, να διαχωρίσουν τη θέση τους, να δημιουργήσουν διαχωριστικές γραμμές, θέλοντας πάλι να ‘φωτογραφίσουν’ δύο άτομα. Είμαστε πρωτίστως ενωτικοί, το είδατε και στην Agrotica, έτσι θελήσαμε κι εμείς να αναβάλουμε αυτό το ραντεβού και να παραστούμε σήμερα στη Νίκαια και καλώς παραστήκαμε» υπογράμμισε ο κ. Παναγής.

Γεγονός: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο νομό Σερρών υπονομεύθηκαν εκ των έσω. Κυρίως, όμως, από την αδιαφορία της πλειοψηφίας των αγροτών που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που αύριο βέβαια θα διαμαρτύρονται στα καφενεία για τις αδικίες που βιώνουν και για το πόσο δύσκολα τα «φέρνουν πέρα».

Κοινοποίηση