Οι «Μπαμπόγεροι» της Ανθής συμμετείχαν στο 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθής “Άγιος Γεώργιος” συμμετείχε στο 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Μαρτίου.

«Το έθιμο του Μπαμπόγερου γίνεται το τριήμερο της Αποκριάς πριν από την Καθαρά Δευτέρα, έρχεται από τo παρελθόν και συμβολίζει το «ξόρκισμα» του κακού. Η φορεσιά μας είναι συμβολική και τα ψηλά καπέλα είναι στολισμένα με κορδέλες και μαντίλια στα χρώματα της ‘Ανοιξης. Με τα καπέλα, «ξύνουμε» τη γη για να ανθίσει», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος του συλλόγου Ανθής Σερρών, Βασιλική Τζίοβα.

Ο Δήμος Βισαλτίας με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγχαίρει τον Πολιτιστικό Σύλλογου Ανθής για την συμμετοχή του στο 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Κοινοποίηση