
«Ο ποντικός και οι τηγανιτές πατάτες» είναι το τέταρτο καλοκαιρινό παραμύθι της συγγραφέως Ελένης Σίμπα.
Σ’ αυτό το καλοκαιρινό παραμύθι πρωταγωνιστής είναι ένας γλυκύτατος ποντικούλης ονόματι Τιμολέων. Είναι ατρόμητος όπως θα καταλάβαινε κανείς και από το όνομά του. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην κουζίνα ενός πολυτελούς σπιτιού, γεμάτη από κάθε λογής καλούδια, τρόφιμα δηλαδή. Η οικογένειά του αποτελείται από δέκαπέντε άτομα, δεκατρία ποντικάκια και οι γονείς τους.
Ο Τιμολέων είναι ο μικρότερος και δυστυχώς, όχι μόνο για εκείνον, αλλά για όλα τα μέλη της οικογένειάς του, ο μόνος με μια σοβαρή πάθηση στα μάτια. Είναι σχεδόν τυφλός, αφού τα βλέπει όλα θολά, μπερδεύοντάς τα και βαφτίζοντάς τα με λίγη δόση σουρεαλισμού, όπως εκείνος θέλει. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, αναλαμβάνουν το δύσκολο καθήκον, να τον γλυτώνουν πάντα, είτε από τον γάτο του σπιτιού, είτε από κάποιο από τα αφεντικά.
Η μέρα του η πιο φωτεινή θα ερχόταν την ώρα του φαγητού. Όρθιος, ανεβασμένος στην καρέκλα, μπροστά σ’ ένα πιάτο πατάτες με άπλετη κέτσαπ, οραματίζεται πως έχει μπροστά του μια ξαπλωμένη ξανθιά ποντικίνα στο πιάτο του. Πονοκέφαλος γίνεται τότε για τους άλλους αδερφούς, αδερφές αλλά και τους γονείς του, καθώς την ερωτεύεται παράφορα και αρχίζει τα τραγούδια. Τραγουδάει πολύ δυνατά και γίνεται εύκολος στόχος. Πως να τον πείσουν ότι, δεν πρόκειται για μια πανέμορφη ξανθιά ποντικίνα, αλλά απλώς για ένα πιάτο με τηγανιτές πατάτες λουσμένες με κέτσαπ;
Το καλοκαιρινό παραμύθι «Ο ποντικός και οι τηγανιτές πατάτες» διατίθεται μόνο σε ηλ. μορφή ΔΩΡΕΑΝ (Κατοχυρωμένο). Μπορείτε να το εκτυπώνετε και να το διαβάζετε. Καλή ανάγνωση!




















