Η εικαστική έκθεση «Πλήγματα Ακρίβειας» φιλοξενείται στο Ζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες

Έργα ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, φωτογραφίας, ψηφιακών μέσων, γλυπτά και εγκαταστάσεις, με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια παρουσιάζονται στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Πλήγματα Ακρίβειας», η οποία φιλοξενείται στον αρχαιολογικό χώρο στο Ζιντζιρλί τζαμί, στην πόλη των Σερρών.

Η έκθεση διοργανώνεται από την καλλιτεχνική ομάδα FireArt, με θέμα τα 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στην γείτονα πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η αφετηρία της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2024 και θα φιλοξενηθεί στην πόλη των Σερρών έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, με επισκέψιμες ώρες 10:00 π.μ. -14:00 μ.μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα (πλην κάθε Τρίτης).

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στους επόμενους προγραμματισμένους σταθμούς της, αρχικά στη Βουδαπέστη και μετέπειτα σε ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες των Βαλκανίων.

Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των σχολικών μονάδων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, με ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Έκθεσης Σάββας Μπερμπερίδης σημειώνει τα εξής: «Κρατάμε ζωντανές τις μνήμες του πολέμου στην γειτονιά μας για να μπολιάσουμε τα ιδεώδη της Ειρήνης και της ευημερίας των λαών στην μπαρουταποθήκη των πολύπαθων Βαλκανίων.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Σερρών υπό την αιγίδα του οποίου λαμβάνει χώρα η συγκεκριμένη καλλιτεχνική έκθεση και την εφορία αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του εντυπωσιακού χώρου του Ζιντζιρλι τζαμί».

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Σάββας Μπερμπερίδης 6976696217 και Ευπραξία Μπαντάζου 6946083471

Κοινοποίηση