Οι ανακοινώσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΜέΡΑ25 για τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Ανακοίνωση για τα θύματα της θεομηνίας εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, που εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και πρόσθεσε τα εξής:

«Εκφράζουμε την θλίψη μας, την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας συμμετέχοντας στην έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων των φορέων ζήτησε:

Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των πληγέντων περιοχών.
Την καταγραφή των ζημιών και την οικονομική αποζημίωση των πληγέντων με ταχεία άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Να μελετηθεί άμεσα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης τουριστικών περιοχών για φυσικές καταστροφές».

Η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25

Ανακοίνωση για τη θεομηνία της Χαλκιδικής, εξέδωσε και το ΜέΡΑ25:

«Έξι νεκροί. Δεκάδες τραυματίες. Από ακραία κακοκαιρία. Εν μέσω θέρους.

Όταν πολύνεκρες καταστροφές, σχετιζόμενες με ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουν καταλήξει να γίνονται η νέα μακάβρια κανονικότητα, έχει παρέλθει η ώρα να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι για το μέγεθος, τις συνέπειες αλλά και τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής. Είναι ώρα να περάσουμε άμεσα σε δράση, σε συλλογικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η σκέψη μας είναι στους οικείους των θυμάτων, και δεσμευόμαστε ότι θα αφοσιωθούμε ολοκληρωτικά και με όλες μας τις δυνάμεις στον τιτάνιο, κατεπείγοντα αγώνα: τα θύματα της Χαλκιδικής να είναι τα τελευταία».

Κοινοποίηση