Φανταστική συνταγή για κρέας με κολοκυθάκια στο φούρνο

Μία εξαιρετική συνταγή, για κολοκυθάκια με μοσχαρίσιο κρέας, στο φούρνο, σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Απολαύστε την!

Υλικά

1300 γραμ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμό)

1 κιλό κολοκυθάκια (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 μικρή συσκευασία σάλτσα τομάτας

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας στη χύτρα, με νερό τόσο όσο να καλύπτεται το κρέας, το βράζουμε για μία ώρα. Έχουμε τη φωτιά στο δυνατό, αλλά όταν αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά.

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθούν τα λάδια.

Τσιγαρίζουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη σάλτσα και αφού βράσουν για μερικά λεπτά, τα ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε ένα νεροπότηρο (ίσως και περισσότερο) από το ζουμί της χύτρας, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς.

Μετά από μισή ώρα περίπου, βάζουμε τα κολοκυθάκια, ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο και αφήνουμε λίγο ακόμη, μέχρι να τραβήξουν τη σάλτσα τα κολοκυθάκια.

Καλή σας όρεξη!

Κοινοποίηση