Διόδια «παρωδία» και «καρμανιόλα» για τα οχήματα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης


Απερίγραπτες καταστάσεις εκτυλίσσονται από χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Λαγκαδά (θέση Δερβένι) Θεσσαλονίκης, όπως ανέδειξε με χθεσινό του ρεπορτάζ το Infonews24.

Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι απίστευτη και ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν από την πρώτη μέρα, καθώς ο όγκος των οχημάτων είναι μεγάλος και αντίστοιχα τα κουβούκλια του σταθμού διοδίων είναι λίγα για να εξυπηρετήσουν τα οχήματα και για να εξασφαλισθεί μία ομαλή ροή χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Το χειρότερο όλων είναι πως ο σταθμός διοδίων έχει εγκατασταθεί πάνω στη στροφή, σε ένα δρόμο, όπως είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών, όπου η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη, ενώ αναπτύσσονται και υψηλές ταχύτητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί- ίσως όχι άδικα- πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα ατυχήματα εκεί, ενώ αναρωτιούνται ποιος είναι ο «ευφυής νους» που σκέφτηκε, σχεδίασε και αποφάσισε να εγκατασταθεί ο σταθμός διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια στιγμή, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αυτός που χρησιμοποιούν περισσότερο οι Σερραίοι και παρόλα αυτά δεν υπήρξε ούτε μία αντίδραση από τους φορείς του νομού Σερρών, για την εγκατάσταση ουσιαστικά και δεύτερου σταθμού διοδίων, στον πιο «δημοφιλή»- για τις μετακινήσεις των Σερραίων εκτός νομού- δρόμο.

Ήδη, οι διαμαρτυρίες των πολιτών και δη των Σερραίων είναι πολλές και έντονες, ενώ ζητούν να πάρει θέση για το θέμα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αλλά και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Σιγή… ιχθύος τηρούν όλες οι πολιτικές, φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση, αρχές ειδικά των δύο περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών, με πρώτη και καλύτερη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τους πολίτες να προτρέπουν τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να… κάνει μια βόλτα στο σημείο.

Οι μόνοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν οι Δήμοι Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, οι κάτοικοι των οποίων πλήττονται άμεσα από τη λειτουργία του σταθμού διοδίων.

Κοινοποίηση