Κ. Ιωαννίδης: «Ο νέος υπουργός τουρισμού και ο νέος Γ.Γ. δεν έχουν εμπειρία στον χώρο του τουρισμού»


Άρθρο του
Ιωαννίδη Κωνσταντίνου (Κωστής)

Το είχα αναφέρει. Ο νέος υπουργός τουρισμού και ο νέος γενικός γραμματέας δεν έχουν εμπειρία στον χώρο του τουρισμού.

Εάν είχαν τότε θα γνώριζαν ότι η Thomas cook τους τελευταίους μήνες αργούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και είχε μειώσει αισθητά στα συμβόλαια της τον αριθμό των δωματίων για το 2019.

Η συνάντηση και οι δηλώσεις του νέου υπουργού τουρισμού πριν δυο μήνες με ανώτατα στελέχη της Thomas cook και η έντονη δημοσιότητα αυτής, δημιούργησε κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες.

Το αποτελέσματα πλέον τα γνωρίζετε τεράστιες ζημίες στον χώρο του τουρισμού η Thomas cook περίμενε να εκμεταλλευτεί την υψηλή τουριστική περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου. Τι σημαίνει αυτό, εισέπραξε τα χρήματα από τους τουρίστες αυτής της περιόδου και όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της κήρυξε πτώχευση αφήνοντας τεράστια ζημία στον Ελληνικό τουρισμό.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η καθημερινή συστηματική προβολή στα μέσα μαζικής ενημερώσεις όπως τελικά αποδειχθεί πολλές φορές έχει ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα μας.

Η δημιουργία εντυπώσεων δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας μας απλά τα συσσωρεύει και τα καθιστά πολλές φορές μοιραία διότι υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί.

Κοινοποίηση