Ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμαρχος Σιδηροκάστρου Μ. Δοδακόπουλος μιλά στο Infonews24-Αφιέρωμα (Βίντεο)

Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Infonews24, στους πρώτους Καποδιστριακούς Δημάρχους του Νομού Σερρών. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμαρχος Σιδηροκάστρου Μιχάλης Δοδακόπουλος. Η συνέντευξη με τον κ. Δοδακόπουλο έγινε στο «σήμα κατατεθέν» της πόλης, στο Βυζαντινό Κάστρο. Ο πρώην δήμαρχος Σιδηροκάστρου έκανε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν, θυμήθηκε την πορεία του ως δήμαρχος, όταν είχε αναλάβει τα «ηνία» της πόλης.
Στις πρώτες «Καποδιστριακές», αυτοδιοικητικές εκλογές, το 1998, ο κ. Μιχάλης Δοδακόπουλος ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ανανέωση-Ανάπτυξη». Στον πρώτο γύρο έλαβε το ποσοστό του 31,30% και στο δεύτερο γύρο επικράτησε με ποσοστό 53,00%.
Στο δεύτερο γύρο αναμετρήθηκε με τον Αθανάσιο Σπάση, επικεφαλής της παράταξης «Σιδηρόκαστρο-Όλοι Μαζί», ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 24,70% και στο δεύτερο 47,00%.
Τρεις ήταν ακόμη οι υποψήφιοι εκείνη την περίοδο ο Χρήστος Στάμτσης με τον συνδυασμό «Νέα Πορεία Για Νέα Εποχή», ο Ιωάννης Παρίσης «Νέος Δήμος» και η Βασιλική Χατζηαγγέλου «Σιδηρόκαστρο 2000».
Ο κύριος Δοδακόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει που ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στη ζωή μου μετάνιωσα για όσα δεν έκανα. Για ό,τι έκανα δεν μετάνιωσα ποτέ. Τα κοινά είναι μια μεγάλη υπόθεση, μια μεγάλη αγάπη, ένας μεγάλος έρωτας και σήμερα με ενδιαφέρουν τα κοινά, παρακολουθώ, ακούω, βλέπω. Δεν μετάνιωσα ποτέ».
 
Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν να βρεθούν πιστώσεις και προγράμματα, αλλά το θέμα είναι αν «εμείς λειτουργούμε σωστά ή υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προς υλοποίηση».
 
Ο κ. Δοδακόπουλος χαρακτήρισε τη λειτουργία των τότε δημοτικών συμβουλίων, «πρωτόγνωρη», γιατί θα έπρεπε θα συναποφασίζουν όλοι οι σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για τις κοινωνίες που μέχρι πρότινος είχαν αυτόνομη πολιτική εξουσία. Ερωτηθείς εάν υπήρχαν εντάσεις και κόντρες στις συνεδριάσεις τόνισε: «Είναι γόνιμο όταν υπάρχουν εντάσεις και κόντρες στα δημοτικά συμβούλια. Αλίμονό μας. Είναι η ουσία της δημοκρατίας και της δημιουργίας».
 
Ο Μιχάλης Δοδακόπουλος δήλωσε ότι είναι πάντα «παρών», τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει και δεν έχει πρόθεση να είναι μπροστά στις εκλογές. «Εξάλλου, ο καθένας έχει το χρόνο του και το χώρο του και όταν έχει έρθει η ώρα θα πρέπει να αποχωρεί. Το ‘χω πει πολλές φορές πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχουν και ‘στρατιώτες’, όχι μόνο ‘στρατηγοί’».
 
Ο κ. Δοδακόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του  Βυζαντινού Κάστρου, λέγοντας ότι έγιναν προσπάθειες επί δημαρχιακής του θητείας, ωστόσο οι προσπάθειες σταμάτησαν από την πλευρά της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, λόγω γραφειοκρατίας.
Σήμερα ο Μιχάλης Δοδακόπουλος ασχολείται με τα εγγόνια του, όπως μας ανέφερε και είναι πρόεδρος του Συνεταιρισμού παραγωγών Αρώνιας στη Θερμοπηγή.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •