Η Υφ. Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στον εορτασμό των Αγ. Θεοδώρων στις Σέρρες

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε στην εγκάρδια πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και μετέβη στις Σέρρες, όπου παραβρέθηκε στην εορτή του ναού των Αγίων ενδόξων στρατιωτικών Μαρτύρων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Γρεβενών κ. Δαβίδ, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης, πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών, με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα για τις Σέρρες και άκουσε με συγκίνηση τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες κ. Θεολόγο και κ. Δαβίδ να αναφέρονται με θερμά λόγια στο πρόσωπό της αλλά και στους ιδιαίτερους δεσμούς που τους δένουν με την κ. Μακρή, καθώς ο Βόλος και τα Γρεβενά είναι κοινοί τόποι καταγωγής, γενέθλια γη, πεδίο δραστηριότητας και άσκησης του ποιμαντικού τους έργου και η κ. Μακρή αποτελεί μέρος του ευεργετηθέντος ποίμνιού τους.
Με τη σειρά της, η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους Μητροπολίτες για την μακρόχρονη φιλία τους και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Η κ. Μακρή ανέφερε σε δηλώσεις της μετά την λειτουργία: “Η Παλαιά Μητρόπολη των Σερρών, την οποία τιμούμε ευλαβικά, μνημείο πίστης και ορθοδοξίας από τον 6ο αιώνα μ. Χ. , κοσμεί την πόλη σας και συνδέεται με άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς με την θρησκευτική ζωή, πορεία και συνέχεια των κατοίκων της. Η σημερινή εορτή συνομολογεί αυτήν την βαθιά, δυναμική και εξελικτική σχέση και αισθάνομαι αληθινά ευγνώμων που γίνομαι κοινωνός της. Ο προσκυνηματικός ναός των Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της παλαιάς πόλεως των Σερρών, είναι ένας διαχρονικός πυρήνας Χριστιανοσύνης και πολιτισμού με το Μουσείο της Παλαιάς Μητρόπολης Σερρών, το οποίο, με την εξαιρετική ευκαιρία, επισκέπτομαι σήμερα, να βρίσκει την σκέπη του στον εμβληματικό βυζαντινό ναό”.
Γραφείο Τύπου Υφ. Παιδείας & Θρησκευμάτων 
Κοινοποίηση