Ο Απολογισμός έργου του πρώτου χρόνου πρυτανικής διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε και της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος παρουσίασε ο Πρύτανης, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος και οι αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών.

Στην εκδήλωση, με τίτλο: «Η Πορεία προς την Ανάπτυξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Απολογισμός για τον πρώτο χρόνο της Πρυτανικής Διοίκησης», παρουσιάστηκε το έργο που έχει υλοποιηθεί μέσα σε έναν χρόνο διοίκησης και τέθηκαν οι στόχοι για το νέο ακαδημαϊκό έτος, με προσανατολισμό τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια, προς όφελος του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Σταμάτης Αγγελόπουλος κατά τον πρώτο χρόνο διοίκησης έχουν τοποθετηθεί τα θεμέλια υλοποίησης του 80% όσων περιλαμβάνονταν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε υποβάλει ο ίδιος και η ομάδα του, διεκδικώντας την πρυτανεία. «Έχουν μπει οι βάσεις, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και φοιτητικής μέριμνας και διεθνοποίησης, στους άξονες που είχαμε θέσει ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να καταξιωθεί». σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος,

O ίδιος ανέφερε επίσης πως γίνεται μία ουσιαστική προσπάθεια, μέσω της ψηφιοποίησης των διοικητικών υπηρεσιών και του οργανογράμματος να ενοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να είναι πιο ευέλικτες.

Σε ότι αφορά το έργο της φοιτητικής μέριμνας που υλοποιείται, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε τα παρακάτω: «Είμαστε σε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας των μελετών που απαιτούνται. Ο σχεδιασμός είναι για 100 δωμάτια, επίσης υπάρχουν άλλες 27 κλίνες και μόλις “ανοίξει” το πρόγραμμα θα ζητήσουμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πρόγραμμα για να νοικιάσουμε δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης των Σερρών, μέχρι να χτιστεί το κτίριο φοιτητικής εστίας. Η ανέγερση του νέου κτιρίου θα γίνει σε ιδιόκτητο οικόπεδο, δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη των Σερρών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΠΑΕ, το ποσοστό κάλυψης των αρχικών θέσεων για το σύνολο των Τμημάτων του Ιδρύματος είναι 94,95%, με τον Πρύτανη του ΔΙΑΠΕ να τονίζει τα εξής: «Είχαμε μια έκρηξη νέων φοιτητών. Καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν από το ΔΙΠΑΕ και αναμένουμε λαμπρά αποτελέσματα με την αποφοίτησή τους. Η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής αλλάζει την ατζέντα και το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι μόνο στις Σέρρες, αλλά και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Κοινοποίηση