16ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Άνοιας από τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Νομού Σερρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Άνοιας που διοργάνωσε για μια ακόμη χρόνια στις Σέρρες, ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Alzheimer και της Παγκόσμιας Ηµέρας για την Ψυχική Υγεία.

Η αυλαία για το 16ο φεστιβάλ άνοιξε με ομιλία που έλαβε χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη. Θέμα της ημερίδας «Ψυχική Υγεία & Άνοια: ας γίνουν προτεραιότητα όλων μας». Ομιλητές ήταν: η Κατερίνα Νομίδου, Αντιπρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, η Μαγδαληνή Τσολάκη, Νευρολόγος/Ψυχίατρος/ Καθηγήτρια Νευρολογίας του ΑΠΘ και ο Νικηφόρος Αγγελόπουλος – Ψυχίατρος/Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε μια αληθινή γιορτή ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης μέσα από ένα πλήθος παράλληλων δράσεων που απευθύνονταν σε νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους σε μια διαρκή διάδραση.

Το πρόγραμμα περιελάβανε μουσικοκινητικές ασκήσεις, αφήγηση παραμυθιών, σωματική άσκηση, παιχνίδια συναισθημάτων (emojis, αόρατος πόνος, θυμόμετρο κα.), ζωγραφική προσώπου, διάφορες κατασκευές, ποικιλία γραπτών ασκήσεων ψυχικής και γνωστικής ενδυνάμωσης, photo-spot, παιχνίδι για το στίγμα, δημιουργικές ιστορίες για την άνοια και την ψυχική υγεία, τεστ πρόληψης για το άγχος και τη θλίψη και άλλα δρώμενα που προσφέρθηκαν με όρεξη και μεράκι από τα στελέχη των Μονάδων του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, από φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών και από τις «Παραμυθολαλίτσες».

Η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάβανε δύο θεατρικές παραστάσεις με την κωμωδία «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» του Δημήτριου Βυζάντιου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, μια θεατρική παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΟΥΕΟΡΑ». Μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την ενίσχυση του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.  Νομού Σερρών. Παράλληλα, λειτουργούσε στο Φουαγιέ του Θεάτρου Έκθεση Αφίσας των δράσεων του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών από το 1998 έως σήμερα σημαντικής εικαστικής σημασίας.

Κοινοποίηση